Mustafa İlboğa Anadolu İmam Hatip Lisesi

Karahüyük Mah. Esinler Sok. No13 Meram Konya
Vizyon
Türkiyeye öncü, dünyada tek. Tüm öğrencilerimizi akademik sosyal ve kültürel açılardan önder bireyler olarak yetiştirerek Türkiyeye öncü, dünyaya örnek bir eğitim kurumu olmak.
Misyon
Okulumuzun misyonu,öğrencilerimizin açık fikirli, gelişim ve değişimi önceleyen, etik kurallar çerçevesinde topluma örnek ve insanlığa yararlı olan, liderlik vasıflarına sahip ve gerektiğinde risk almayı bilen bireyler olmalarını sağlamaktır.
Kuranı Kerim yarışması Türkiye 4. Hasan İlimler Konya Bocce İl Birinciliği
KALORİFER DOĞALGAZ
148 YATAKLI
84,88, 12, 13 NUMARALI OTOBÜS VE LALEBAHÇE MİNİBÜSLERİ İLE
MERAM-Kozağaç düğün salonları mevki
6 KM
YETENEK SINAVI İLE ÖĞRENCİ KABUL EDİLMEKTEDİR.
%96 2022 60 öğrenciden 57 tanesi 4 yıllık Üniversite programına yerleşti
Sportif Etkinlikler
Okul Amatör Spor Klübü-Futbol-basketbol-Voleybol-Bocca-Masa Tenisi-Uzak Doğu Sporları
Bilimsel Etkinlikler
İlahiyat Odaklı Hafızlık Programı/Projesi uygulayan okulların müfredatında, bu programı uygulamayan diğer Hafızlık Programı/Projesi uygulayan okulların müfredatına göre 9. 10. 11. Ve 12. Sınıflarda (2+2+2+2) 8 saat daha az Kur’an-ı Kerim, 10. Sınıfta 1 saat daha az Matematik, 9. Sınıfta 1 saat daha az Yabancı Dil ve 1 saat daha az Beden Eğitimi ve Spor /Görsel Sanatlar / Müzik dersi yer alırken 10. Sınıfta zorunlu olarak 1 saat Osmanlı Türkçesi dersi bulunmaz. Buna karşın İlahiyat Odaklı Hafızlık Programı/Projesi uygulayan okulların müfredatında, bu programı uygulamayan diğer Hafızlık Programı/Projesi uygulayan okulların müfredatına göre 9. Sınıfta 5 saat, 10. Sınıfta 4 saat B grubu seçmeli derslerinden; 11. Sınıfta 2 saat ve 12. Sınıfta 1 saat A ve B Grubundan daha fazla seçmeli ders yer almaktadır. Yani İlahiyat Odaklı Hafızlık Programı/Projesi uygulayan okullarda 3 saat ortak ders ve 9 saat meslek dersleri olmak üzere 12 saat daha az ders okutulurken, A ve B grubu seçmeli derslerden 12 saat daha fazla ders okutulmaktadır. Böylece alınan ders saatleri 9.10.11. ve 12. Sınıflarda 40’ar ders saati olarak eşitlenmektedir. Hazırlık sınıflarında ders saatlerinde herhangi bir değişiklik bulunmamaktadır.
KÜTÜPHANE OKUL-KÜTÜPHANEDE ŞENLİK VAR-ROBOTİK KODLAMA-KIRAAT İLİMLERİ
E TWİNNİNG, KOP
Diğer Hususlar
Okulumuzda İlahiyat Odaklı Hafızlık projesi uygulanmaktadır. Okulumuza hafızlık yetenek sınavı ile öğrenci alınmaktadır. Sınav temmuz ve eylül ayında yapılmaktadır.