T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KONYA / MERAM - Mustafa İlboğa Anadolu İmam Hatip Lisesi

A-Okulumuz-FKEV

Kas

KURUMUMUZ VAKFI FATİH KÜLTÜR VE EĞİTİM VAKFI TARİHÇESİ

Ekm

Fatih Kültür Eğitim Vakfı

Ock

Fatih Kültür Eğitim Vakfı Olağan Genel Kurul toplantısı okulumuzda yapıldı.

17 Ocak 2020 tarihinde okulumuzun çok amaçlı salonunda gerçekleşen toplantıda geleceğe dönük yapılacak faaliyetlerle ilgili yol haritası belirlendi.

 

Kas

 


      MUSTAFA İLBOĞA   1934 yılında Konya ili Cihanbeyli ilçesi Gölyazı kasabasında fakir bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Babasının adı Hasan, annesinin adı Fatma'dır. 1940 yılında Sedirler Çukur Mektepte ilkokula başladı. 1952 yılında Fatma Hanım'la evlendi. 1954 yılında Ardahan'da askerlik görevine başladı. 1956 yılında da terhis oldu. 1964 yılında Konya'ya gelerek tek bir koyunla ticaret hayatına başladı. Ticaret hayatında dürüstlük ve cesareti şiar edindi. Allah bereketinden ihsan etti ve  zengin oldu. Beşi erkek altısı kız on bir çocuğu vardır. Konya Dikilitaş Mahallesi'nde ikamet etmektedir.

Kas

"OKULUM TEMİZ" BELGESİ ALMAYA HAK KAZANDIK.

 

Okulumuz, Meram Milli Eğitim Müdürlüğü İş Sağlığı ve Güvenliği Uzman Baş Denetçi Güler Yıldırım'ın gerçekleştirmiş olduğu denetimlerin ardından, TSE tarafından verilen "OKULUM TEMİZ" belgesini almaya hak kazandı. Böylece COVID-19 salgınının önlenmesine yönelik okul içerisinde hayata geçirdiğimiz önlemler resmi belgeyle tescillenmiş oldu. 

 

Başvuru öncesinde "Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyonu Önleme Kontrol Kılavuzu"nda belirtilen tüm faaliyetleri, eylem planlarını, talimatları, eğitimleri tamamladık.  

Salgına karşı öğrenci, veli ve çalışanlarımızın sağlığını korumak için üst düzey önlemler aldık.

 

Sürecin tutarlı, geçerli, güvenilir ve tarafsız bir anlayışla sürdürülebilmesi amacıyla TSE'ye "OKULUM TEMİZ" belgesi almak için başvuruda bulunduk. 

Gerçekleşen denetimler sonucunda, TSE tarafından verilen "OKULUM TEMİZ" belgesini almaya hak kazandık.

Çalışmalarda emeği geçen bütün personelimize teşekkür eder, içinde bulunduğumuz süreci bu tedbirlerle güvenli bir şekilde geçirip biran önce tüm öğrencilerimizle yüz yüze eğitime başlamak istiyoruz.

 

Tüm öğrencilerimize, okul personelimize, velilerimize ve ülkemize sağlık ve esenlikler diliyoruz.

 

 

COVİD-19 KAPSAMINDA OKULDA ALINACAK ÖNLEMLER(VELİLERİN DİKKATİNE!)

 

1-Eğitim Öğretim faaliyetleri başlamadan önce salgın hastalıklar (covid 19) kapsamında okulda alınan önlemler ve kurum şartları ile ilgili velilere bilgilendirme yapılarak

'Bilgilendirme ve Taahhütname Formu' karşılıklı olarak imzalanacaktır.

2-Öğrencilerin bırakılması ve alınması sırasında personel ve velilerin salgın hastalık dönemi önlemlerine (sosyal mesafe kuralları, maske kullanımı vb.) uyması sağlanacaktır.

3-Salgın hastalık dönemlerine özgü riskli gruplarda yer alan (büyükanne/büyükbaba gibi 65 yaş üstü kişiler veya altta yatan hastalığı olanlar vb.) kişilerin öğrencileri bırakıp almaması konusunda öğrenci velileri  bilgilendirilecektir.

4-Okul girişine personel, öğrenci,veli ve ziyaretçilerin el hijyenini sağlayabilmeleri için el dezenfektanı bulundurulacaktır. Ateş ölçer ile ateşi ölçülerek okul içerisine giriş yapmaları sağlanacaktır.

5-Okulda bulunan öğretmen, öğrenci ve diğer çalışanların sağlık otoritelerince belirlenen KKD (maske takılması vb.) kullanımı için gerekli önlemler (maskesi olmayanlar için okul girişinde maske bulundurulması) alınacaktır.

6-Okulumuzdaki tüm alanların (sınıf, koridor vb.) giriş ve çıkışlarında uygun yerlere el hijyeni için el dezenfektanları yerleştirilecektir.

7-Tüm çalışanlara Salgın hastalıkların bulaşmasına yönelik  eğitimler verilecektir.

8-Ziyaretçilerin okula girmeden önce salgın hastalıkları önlemeye yönelik alınan tedbirler/uygulanan kurallar konusunda bilgilendirilmesi yapılarak  bu kurallara uyacağına dair ziyaretçiden taahhüt alınacaktır.

9-Damlacık yoluyla bulaşan salgın hastalık (covid-19) dönemlerinde sınıf içerisinde yüksek sesle yapılan aktiviteler önlenecektir.

10- Salgın hastalık dönemlerinde temaslı takibi için sınıflarda aynı öğrencinin aynı yerde oturması (yüz yüze gelecek şekilde karşılıklı olmaması ve çapraz oturma düzeni vb.)  sağlanacaktır.

11- Salgın hastalık dönemlerinde kitap, kalem vb. eğitim malzemelerinin kişiye özel olması, öğrenciler arası malzeme alışverişi yapılmaması kontrol edilecektir.

12- Öğrencilerin gün boyu aynı sınıfta bulunmaları, sınıf değişikliği yapılmaması, değişikliğin zorunlu olması halinde sınıfların her kullanım sonrası havalandırılıp temizlenmesi sağlanacaktır.

13-Öğretmenler odasına misafir ve ziyaretçi kabul edilmeyecektir.

14-Velilerden okula ikram gönderilmesi kabul edilmeyecektir.

16-Merdiven tırabzanları, dolap, masa, tutamaklar,elektrik anahtarları, kapılar ve kapı kolları dahil sık sık dokunulan tüm yüzeylerin temizlik/dezenfeksiyonunu temizlik personelleri tarafından uygun deterjan/dezenfektan ile sık aralıklarla temizlenerek  dezenfekte  edilmesi sağlanacaktır.

17-Öğrencilere ve personellere en az 20 saniye boyunca sabun ve suyla ellerin yıkanması gerektiğini hatırlatmak için uygun yerlere afişler asılacaktır.

18-Bahçe ve açık oyun alanlarında uygun yerlere sosyal mesafe, maske kullanımı, el temizliği vb. açıklayan bilgilendirme amaçlı afişler ve uyarı işaretleri konacaktır.

19-Hijyenik şekilde temizlenmesi zor olan oyuncakların kullanımı engellenerek ortamda tutulmaması sağlanacaktır.

20-Temizlik yapan personelin önlük, tıbbi maske ve eldiven kullanması sağlanacaktır.

21-Sınıflarda sınıf kontenjanının yarısı kadar sayıda öğrenci bulunması sağlanacaktır.

22-Sınıflarda kullanılan oyuncak gibi araç gereçler her akşam dezenfektan malzemeleri ile temizlenecektir.

23-Gruplar dönüşümlü olarak bahçeye alınarak sınıflar temizlenecektir.

24-Okula evden oyuncak, kitap vb. malzemeler kabul edilmeyecektir.

25-Grip veya benzeri bulaşıcı hastalığı olan öğrenciler okula kabul edilmeyecektir.

26-Öğrencilere oyunlarla sosyal mesafeyi korumak, elleri düzenli yıkamak ve dirseğe hapşırmak gibi doğru sağlık davranışı eğitimleri verilecektir.