C-2 Akademik Meslek-Kariyer

Rehber öğretmenimiz Mahmut Sami Hoca nezaretinde Necmeddin Erbakan Üniversitesi Öğr. Gör. Ali Bozgedik tarafından okulumuz 12. sınıf öğrencilerimizeMotivasyon Akademik gelişim, hedef belirleme, kariyer gelişim ve planlama üzerine seminer yapıldı. Oldukça renkli bir atmosferde geçen seminerde öğrencilerimize bu konuyla ilgili döküman verildi.

Birçoğumuzun eğitim sürecindeki en temel soru ve aynı zamanda sorundur. Hangi mesleği seçmeliyim? Nasıl yol izlemeliyim?

Bu minvalde çeşitli kaynaklardan bilgi edinmek kendi değer ve öncliklerimizin farkında olmak gerekmektedir.

Bir işi ne kadar çok tecrübe edersek kendimizle alakalı birçok konuda o denli fikir sahibi olabileceğiz.

Aşağıda farklı kaynaklardan bilgi edinme imkanı bulabileceğimiz bağlantı adresleri var.

Bilgi öğrenmek ile bilgiyi işlemek arasında oluşan farklılıkları deneyerek, yaparak, tabiri caiz olsun her işe burnumuzu sokarak tecrübe edeceğimizi unutmayalım!

Ağu

Öğrencilere kariyer eğitimi kapsamında okul idaremizin girişimiyle başlattığı kariyer kampına alındı. Türkiyemizin Bilkent üniversitesi Boğaziçi Üniversitesi Orta Doğu Teknık Üniversitesinde tıp ve mühendislik alanında eğitim gören  öğrenciler tarafından kariyer hedefleri ders çalışma teknikleri konusunda eğitim verildi.

OKULUMUZ REHBERLİK SERVİSİ TARAFINDAN KOORDİNATÖR ÖĞRETMEN HASAN MURAT ELMALI VE OKUL MÜDÜRÜ AHMET EROL TARAFINDAN ÖĞRENCİLERE ROL-MODEL TEŞKİL EDECEK ALANINDA UZMAN MESLEK SAHİBİ KİŞİLER OKULUMUZA DAVET EDİLEREK MESLEKİ TANITIM GÜNLERİ GERÇEKLEŞTİRİLMİŞTİR.

MERAM ARAŞTIRMA HASTANESİ KALP DAMAR CERRAHİSİ UZMANI DOÇ.DR. AHMET NİHAT BAYSAL OKULUMUZDA DOKTORLUK MESLEĞİNİ ANLATTI. KENDİSİ DE İMAM HATİP MEZUNU OLAN BAYSAL MESLEĞİN ÖNEMİNDEN BAHSETTİ. İLAHİYAT FAKÜLTESİ İSLAM HUKUKU ANA BİLİM DALI ÖĞRETİM ÜYESİ PROF.DR. ORHAN ÇEKER İLAHİYAT ALANINI ANLATTI. MERAM MÜFTÜSÜ SABRİ KÜTÜKÇÜ, KONYA İL MÜFTÜLÜĞÜ BAŞ VAİZİ MEHMET ERŞAHİN VAİZLİK MESLEĞİ, MEHMET UÇAR KURAN KURSU ÖĞRETİCİLİĞİ, AHMET ERYILMAZ İMAM HATİPLİK MESLEĞİNİNİ ANLATTILAR. iLAHİYATÇI MEHMET TÜRK VE MEHMET ERDOĞDU DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİNİN ÖNEMİNİ VE DEĞERİNİ ÖĞRENCİLERİMİZE AKTARDILAR. SANATÇI OSMAN BOZDEMİR KADİM TİYATROMUZ ORTA OYUNU VE MEDDAHLIĞI ÖĞRENCİLERİMİZE AKTARDILAR. MESLEKİ TANITIM GÜNLERİMİZ DEVAM ETMEKTEDİR.

OKULUMUZ ÖĞRETMENLERİ MESLEKİ GELİŞİM ALANINDA YAPTIKLARI ÇALIŞMALARA BİR YENİSİNİ EKLİYOR. EĞİTİM ALANINDA DÜNYA 1. VE 2. OLAN ÜLKELER GÜNEY KORE VE FİNLANDİYA´NIN EĞİTİM SİSTEMİ VE POLİTİKALARINI MÜZAKERE EDİYORUZ.