D-3 Etkinlikler Geziler

Konyamızın Tarihini 16şubat 2022 tarihinde 9.sınıf 10.sınıf ve 11.sınıf  öğrencilerimizle birlikte Selçuklu tarihimize yolculuk yapıyoruz

Cuma sabahı namazımızı Çamlıca Camiinde kıldık. İstanbula vurulmuş güzel bir mühür. Her taraftan güzel mimarisi ile insanları kendine hayran bırakıyor. İstanbulda üniversite okuyan güzel gençlerle tevafuken görüştük, öğrencilerimize çalışma tekniklerini ve disiplinlerini aktardılar. Aziz Mahmut Hüdai hazretlerini öğrencilerimizle ziyaret ettik. Üniversite tanıtımları kapsamında Marmara ilahiyat fakültesi öğrencileri ve ögretim görevlileri ile söyleşi yaptık. Muhteşem mimarisi ve harika kubbesi ile kendisine hayran bırakan bir Camii, Hafızlarımız Marmara ilahiyat fakültesi camiinde Halil Necipoğlu hocamız ile tanıştılar.

Hafızlarımız Marmara ilahiyat fakültesinde yıllarca temel islami ilmlerde eserler yazmış, ders okutmuş, hoca yetiştirmiş iki kıymetli hocamız İsmail Lütfi Çakan ve Yaşar Kandenir hocamızın sohbetlerini dinlediler dualarını aldılar.

Öğrencilerimizle İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi gezisi,Hafızlarımızla Elhamdülillah Ayasofya Camii Kebirinde Sabah namazı kıldık.Büyük İlim adamı Fuat Sezgin hocamızın kabrini ziyaret ettik. Rahmet ve minnetle anıyoruz.İslam Bilim ve Teknoloji Müzesi gezdik.

Hafızlarımız kabri başında yasini şerif okuyarak Büyük Hakan II. Abdülhamit Hânı rahmetle yâd ettiler.

Beyazıt Meydanı Sahaflar ÇarşısıMimar Sinan yüzyılları aşan kalfalık eseri Süleymaniye,ihtişamı büyülüyor. Camiyi öğrencilerimize bizzat din görevlimiz anlattılar. Öğrencilerimizle boğaz turu İstanbulu Bağcılar Belediye Başkan Danışmanı Kenan hocamdan dinledik. İmam hatip camiâsı büyük bir aile, gençlerimizi İstanbulda misafir eden Önder Genel Başkanımız Abdullah Ceylan beyefendiye, Konya Önder Başkanı Arif Bağcı beyefendiye teşekkür ediyoruz. İmam Hatiplerin manevi mimarı Celalettin hocamızı vefatının yıl dönümünde ziyaret ettik. Ahıskalı Ali Haydar Efendi, Bayram Ali Yüksel Hoca Efendi, Abdülmetin Balkanlıoğlu Hoca, Mahmut Celaleddin Ökten Hoca Efendi, Abdülaziz bekkine Hocaefendi, Ömer Nasuhi Bilmen Hoca Efendi bugünkü gezimiz çok bereketli oldu elhamdülillah. Okulumuz öğrencileri ile İstanbul Önder genel merkezdeyiz 5. Levent Hacı Osman Torun Camii ve külliyesini öğrencilerimize ziyaret ettik çok kıymetli İmam Hatip Mahmut hocamız, öğrencilerimize tecrübe paylaşımında bulundular.

Okulumuz bir grup öğrenciyle Seydişehir kuğulu park gezisi yaptık. Seydişehirde meftun bulanan manevi mimarlarımızdan Seyyid Harun Veli camiisini de ziyaret ettik. Doğa yürüyüşü, dağ tırmanışı gibi günboyu süren etkinliklerle seyahatimizi gerçekleştirdik.

Okulumuz rehber Öğretmeni Mahmut Sami Ağaçcı Öğrenci Tanıma Çalışmaları kapsamında Öğrencilerimizin kişilik özellikleri, psiko-sosyal gelişimleri, yetenek ilgi alanları ve akademik gelişimleri dikkate alarak çalışmalar gerçekleştirdi. Okulumuza yeni kayıt olan öğrenciler, rehberlik birimi tarafından "oryantasyon" çalışmalarına alınarak okulu tanıma fırsatı buldular. Okulumuz öğretmenleri, velileri ve öğrenciler birlikte tanışma toplantısı yaptılar kahvaltı ettiler.. İl dışından gelen öğrencilerimize Konya Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla Konya turu düzenlendi. Yıl içinde, çeşitli gözlem ve teknikler kullanılarak öğrencilerin kendileri ile ilgili farkındalık kazanmaları sağlanacak ve Öğrencilerin kendilerini tanımaları ve geliştirmeleri yönünde destekleyici çalışmalara yer verilecektir.

Öğrencilerimizle Konya tanıtım kültür gezisi gerçekleştirdik.

Konya Büyükşehir Belediyesi Kültür Aş.ye ve sorumlu Turizm rehberlerine teşekkür ediyoruz.

Konya Garı, Hoca Ahmet Fakih Cami, Akyokuş,Sille kültür Vadisi, İnce minare, Karatay Medresesi, İplikçi, Aziziye ,Alaaddin ve Kapu camiileri, ve Mevlana Meydanı ile mini gezimizi gerçekleştirdik

Meram Müftülüğü organizasyonunda Abdülkerim Temizcan hocanın katkısıyla okulumuz öğrencilerine mesleki bilgi birikim kazanma çerçeveli kamp programı yapıldı.29 ekim 2019 da gerçekleşen program için etkinlikte emeği geçen herekese teşekkür ediyoruz.

Okulumuz öğrencileri Din Öğretimi Genel Müdürlüğü´nün Kalite Takip Sistemi çalışmaları kapsamında ilimizde bulunan Karatay Müzesi, Sahip Ata Müzesi,İrfan Kültür Merkezi ,Hacıveyiszade Camii Konya Kültür Merkezi, Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ,Konya Bölge Yazma Eserler Müdürlüğünü ziyaret ettiler. Müzelerimiz de kültürümüze dair bilgiler edindiler ilahiyat fakültesinde hocalarımızla görüştüler. Bölge Yazma Eserler Müdürü Bekir Şahin Hocamız Yazma Eserler hakkında öğrencilerimize geniş bilgiler verdi.