D-5 Etkinlikler Kültür-Sanat

May

Biz Veysel'i seviyoruz; Ruhsâtî'yi, Sümmânî'yi, Emrah'ı, Köroğlu'nu ve daha nicelerini... Dili aşk iksiriyle yoğurup insan toprağını mayalayan güzel ozanlara selam olsun!

Necmettin Erbakan Üniversitesi konservatuar bölümü öğrencileri okulumuzda irfani türküler isimli program icra ettiler.

Programda Türk tasavvuf musikisi Türk Sanat Müziği Türk Halk Müziği gibi eserler icra edildi.

Öğrencilerimiz solo ve koro olarak etkinliğe katıldılar.

Etkinliğe Türkiye genelinde Konya'da düzenlenen 3 din eğitimi Kongresi'ne katılan akademisyen hocalarımızda eşlik ettiler

Pansiyon ögrencilerimizle sinema etkinliği yaptık.

Şu an vizyonda olan çok emek verilmiş bir türk yapımı Adanış Kutsal Kavga filmini izledik. Dövüş koreografilerinde özellikle yeni bir savunma ve mücadele sporu olan HANKANDO'nun felsefesi ve erdemi dikkat çekici

Selçuklu Kongre Merkezinde düzenlenen etkinliğe 50 öğrencimizle katıldık.

Konya İnsan Mektebi Gelişim Davamız kapsamında geliştirilen Tekno-Bilinç Projesi çerçevesinde 02 Mart 2022 tarihinde Selçuklu Kongre Merkezinde düzenlenen "Çevrim İçi Gençlik" isimli tiyatro oyunu,  İl Milli Eğitim Müdürümüz Seyit Ali Büyük, eğitim yöneticileri, öğretmenler ve öğrencilerin katılımlarıyla sahneye taşındı.

'Teknolojinin bilinçli ve güvenli kullanımı' temasıyla Devriye Tiyatro Ekibi tarafından sahnelenen ve izleyenlerden büyük beğeni alan oyunun her bir sahnesinde teknoloji bağımlılığının hayatımızda oluşturduğu büyük tehlikelere vurgu yapıldı.

İl Milli Eğitim Müdürümüz Seyit Ali Büyük yaptığı açılış konuşmasında 3 yıldır yürütülmekte olan Konya İnsan Mektebi Projesi ile çok önemli çalışmaların yapıldığını ifade etti. Bu çalışmaların her birinin büyük bir gayret ve fedakârlığın neticesinde ortaya çıktığını söyledi. Çevrim İçi Gençlik tiyatrosunun da  "teknoloji bağımlılığı"na vurgu yapması açısından çok önemli bir etkinlik olduğunu sözlerine ekledi.  Devriye Tiyatro Ekibine ve tüm katılımcılara teşekkür etti.

bağlantı sayfası

"ÇEVRİM İÇİ GENÇLİK" TİYATROSU BÜYÜK BİR BEĞENİ İLE İZLENDİ (meb.gov.tr)

Her bir sahnenin öncesinde ekibin sözcüsü Seyfullah Şenel tarafından gerekli açıklamalar yapılarak teknoloji bağımlılığının bireysel ve toplumsal yansımalarına vurgu yapıldı.

"Çevrim İçi Gençlik" tiyatrosu, il merkezimizin farklı noktalarında ve birçok ilçemizde de sahnelenmeye devam edecek ve öğrencilerimizin "teknoloji bağımlılığı"na karşı bilinçlenmelerine katkı sunacaktır.

May

ŞİİR DİNLETİMİZ ÇOK BEĞENİLDİ.

ŞİİR DİNLETİMİZE İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ MUSTAFA KOCA HOCAMIZ DA KATILDI. YUNUS EMRE ŞİİRLERİNİ İÇEREN "AŞKIN KANATLARI" İSİMLİ DİNLETİMİZDE ÖĞRENCİLERİMİZ GÜZEL BİR PROGRAM İCRA ETTİLER. pROGRAMI HAZIRLAYAN ATİLA BELGEMEN VE MEVLÜT YÜZER HOCAMIZA TEŞEKKÜR EDERİZ.

May

Okulumuz Mustafa ilboğa Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin kültür ve medeniyet dünyamızı ait geleneksel sanat dallarına dair bilgi edinmeleri için çeşitli kurslar ve seminerler düzenlendi. Okulumuzda Hüsnü Hat sergisi açıldı.

Konya Bölge Yazma Eserler müdürü Bekir Şahin hoca okulumuzda kütüphanecilik ve ciltcilik üzerine seminer verdi .Öğrencilerimiz Bölge Yazma Eserler KütüphanesiNİ ziyaret ederek orada ciltcilik dair çalışmalar hususunda kurs aldıla. Okulumuz öğrencileri Konya İrfan Kültür Merkezini ziyaret ederek orada Ebru hocalarından kurs gördüler. Ebru´nun nasıl yapıldığını kökboyanın ne olduğunu, kitrenin nasıl oluşturulduğunu, Ebru yaparak öğrendiler. Okulumuzda Türk İslam sanatlarından olan Hüsnü hat ve tezhip üzerine sergi açıldı.

Okulumuzda kütüphaneler haftası etkinlikleri kapsamında "Kütüphanede Musiki Var" etkinliği düzenledik. Kuranı Kerim tilavetiyle başlayan etkinliğimiz Ney dinletisi ve okul koromuzun ilahiler icrası ile devam etti programa katılan il milli eğitim müdür yardımcımız Servet Altuntaş ,Erkan yakışır, Yazma Eserler Bölge Müdürü Bekir Şahin programın icrasında görev alan Raşit Keskin ve Mevlüt yüzer hocamıza teşekkür ediyoruz.

OKULUMUZ ZÜMRE ÖĞRETMENLERİ ARASINDA HALI SAHA MAÇLARI YAPILDI. ŞAMPİYONLUĞU HÜSEYİN BAYLAV HOCANIN İHL MESLEK DERSLERİ ÖĞRETMENLERİ TAKIMI  KAZANDI.  ÖĞRETMENLERİMİZ ÖĞRENCİ VELİSİ MUAMMER AKIN BEYİN İCRASI İLE "ABDAL GELENEĞİ VE NEŞET ERTAŞ" KONSERİNDE BULUŞTULAR VE TÜM MİSAFİRLERİMİZE ÇİĞ KÖFTE İKRAMI YAPILDI.  ÖĞRETMENLERİMİZ ÇEŞİTLİ VESİLELERLE SOHBET ORTAMINDA BİR ARAYA GELDİLER. OKULUMUZ ÖĞRETMENLERİ 745. MEVLANA ANMA ETKİNLİKLERİ KAPSAMINSA SEMA TÖRENLERİNE  VE KONSER ,SERGİ VB. KÜLTÜREL ETKİNLİKLERE KATILDILAR.

OKULUMUZUN İÇ DUVARLARINA MİLLİ,  MANEVİ, İNSANİ VE EVRENSEL DEĞERLERİMİZİ YANSITAN GÖRSEL DÜZENLEMELER YAPTIK. OKULUMUZ HAFIZLIK OKULU OLDUĞÜ İÇİN "YA HAFIZ YA ALLAH" , TUĞRA BESMELE, HİCR SURESİ 99. AYET " SANA YAKİN (ÖLÜM ) GELİNCEYE KADAR RABBİNEKULLUK ET! ", HUD SURESİ 88. AYET "BAŞARIM ANCAK ALLAH´TANDIR" AYETİ , AHLAK İLKELERİMİZİN SERLEVHASI "EDEB YA HU" GİBİ HÜSNÜ HAT NAKIŞLARI VE LEVHALARI İLE TEZYİN ETTİK.