F-4 Hafızlık Şehr-i Ramazan

Nis

Öğrencilerimiz Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Sosyal Medya Hesaplarından Mukabele Okudular.

Aşağıdaki videodan ulaşabilirsiniz.

Nis

Öğrencilerimiz ramazan ayı mesleki uygulama kapsamında birçok faaliyette bulundular.

Ulusal ve yerel basında görev yapan öğrencilerimiz mukabele ve hatimle teravih namazı kıldırma görevlerinde bulundular.

Öğrencilerimize bu vesileyle çeşitli hediyelerde verdik.

Öğrencilerimiz tebrik ediyor gayretlerinin devamını diliyoruz.

May

Okulumuz Mustafa İlboğa Anadolu İmam Hatip Lisesi Ramazan ayı vesilesiyle öğretmen öğrenci ve velilerimize güçlü ve etkili bir iletişim içinde olmasını sağlamak, Ramazan ayının manevi havasına uygun toplumumuzun birlik ve beraberliğine katkı sağlayacak nitelikte çalışmalar gerçekleştirdik.  "Şehr-i Ramazan Etkinlikleri" okul içi, çevre ve velilere yönelik, okul dışı ve sosyal sorumluluk faaliyetleri olmak üzere 3 kategoride planlandı.  Ramazan ayı münasebetiyle okulumuzda Konya Hacıveyiszade Camii İmamı Kurra Hafız Mehmet Çaba "Kuranı Kerim Tilaveti" konulu bir söyleşi yaptı.  Kuranı Kerim´in nasıl okunması gerektiğini, hafızlığı ve buna dair alınması gereken eğitimleri anlattı.  Okulumuz öğrencileri mesleki uygulama camimizde okul civarındaki komşularımıza öğle namazı ve ikindi namazı öncesi mukabele okudular.  Mukabeleler ezbere okundu aynı zamanda Okulumuz öğrencileri Teravih namazını hatimle münavebeli bir şekilde kıldırdılar.  Komşularımız ve velilerimiz çok memnun oldular. Konya´mızın Selatin camilerinden Kapı Camii´nde öğrencilerimiz ikindi namazı öncesi mukabele okudular. Öğrencilerimiz Okulumuzun civarındaki camilerde Ramazan ayında hutbeye çıkarak cuma hutbesi irad ettiler ve müezzinlik yaptılar. Öğrencilerimiz Ramazan ayı münasebeti ile okul içinde bir futbol turnuvası düzenlediler. Öğrencilerimiz okul pansiyonunda öğretmenlerimiz ile birlikte iftar ve sahur programları düzenlediler. Kadir gecesi programı Okulumuz Uygulama Camii´nde İcra edilecektir. Tüm öğrenci velilerimize komşularımızı ve ilgili kişileri davet ediyoruz.