G-4 Proje Medeniyetimizin İzinde

Ock

Öğrencilerimiz medeniyetimizin izinde projemiz kapsamında gerçekleştirdiği Vakıf medeniyeti ziyaretlerinde bu hafta Ribar Eğitim Vakfında idik.

Vakıf çalışmaları ile ilgili bilgi aldık. Etkinliğimize gerçekleştiren Yusuf Taşçı hocamıza teşekkür ediyoruz.

Değerler eğitimi kapsamında 11.sınıflar bağlamında oluşturduğumuz "medeniyetimizin izinde cuma etkinlikleri" kapsamın da bir grup öğrencimiz Ribat Genç İşadamları Derneğini ziyaret etti.

Rehberlik Servisi koordinatölüğünde Yusuf Taşcı hoca öncülüğünde ki grubumuz "RİGİAD" dan bilgi aldı. Etkinliği memnuniyet ve ilham verici bulan dernek görevlilerimiz, her türlü desteğe hazır olduklarını söylediler. Bizde kendilerine desteklerinden dolayı müteşekkiriz.

Rehberlik Servisimiz Mahmut Sami hoca Koordinatörlüğünde öğrencilerimizle birlikte Komek Darul Huffaz Merkezi olan Ali Gav ve Mahmudiye Medreselerini 2 Aralık cuma gecesi ziyaret ettik. Orada görevli emekli din görevlisi Hanefi hocadan bilgi aldık.

Ock

Okulumuz tarafından bu yıl başlattığımız projemiz "Medeniyetimizin İzinde" öğrenci merkezli ilim, fikir, aksiyon ile eleştirel aklı kullanarak medeniyetimizin davasını sahiplenmiş ruh ve bedene sahip öğrencilerimizin aktif ve konvansiyonel çalışmalar yapmalarıdır. 7 kişilik şube bazlı öğrenci grubundan oluşarak yürütülecek projemizin  esas ve temellerini öğrencilerimizin belirleyeceği bir uygulamadır.

Öğrencilerimizle yapılan İstişatreler sonucu ilk olarak konyada bulunan akil ve dava isimlerini ziyaret akabinde medeniyetimizin yeniden işaası için çalışan vakıf ve yardım kuruluışlarını ziyaret olarak planlama yaptık.

Yapılan istrişareler sonucunda ilerleyen süreçte ümmet coğrafyası tanıma anlama ve yerinde inceleme faaliyetlerinde bulunma üzerinde karar kılındı.