G-8 Fıtrat

Okulumuz farklı alanlarda oluşturduğu sosyal klüplerle tüm öğrencilerimizin katıldığı kendini ifade ettiği sosyal etkinlik alanları açmıştır.

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Kalite Takip Sistemi Çalışmaları kapsamında okulumuz tarafından Şubat ve Mart ayında çok güzel bir etkinlik gerçekleştirildi.  Konya Bilim Merkezi Astronomi Kulübü, öğrencilerimize okulumuza getirmiş oldukları donanımlı teleskoplarla gök cisimleri yıldızlar ve ayı izlettiler.  Bununla birlikte astronomik faaliyetler ve gökyüzündeki Galaksi sistemleri hakkında öğrencilerimize geniş bilgi aktarıldı.

Öğrencilerimizle Kalite Takip Sistemi çalışmaları kapsamında değerler eğitimi bilim sanat spor sosyal ve kültürel etkinlikler alanında bir dizi çalışma yapıldı. Değerler Eğitimi kapsamında, empati ve hoşgörü temasında okulumuz öğrencileri okulumuza yakın olan Esnaf ve Sanatkarlar Meram Uygulama Okulunu ziyaret ettiler. Öğrenci kardeşlerine hediyeler verdiler, onların yapmış oldukları etkinliklere katıldılar, vermiş oldukları konseri dinlediler.  Çalışkanlık ve yardımlaşma, dayanışma ve dürüstlük temaları kapsamında okulumuz öğrencileri okul bahçemizde  hep birlikte ağaçlar diktiler, okul bahçemizde zararlı otları temizlediler , birbirlerine yardım edip güzelce vakit geçirdiler. Okulumuz Robotik Kodlama sınıfı öğrencileri Karatay İlçesi  Çumralıoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi "Genç Makers"  robotik kodlama  kulübünü ziyaret ettiler ve ortak faaliyetler yaptılar. Dayanışma teması kapsamında okulumuz öğrencileri dayanışma teması kapsamında ihtiyacı olan öğrencilere ayakkabı hediye ettiler.

Yerli malı haftasını Kozağaç Esnaf ve Sanatkarlar Odası Özel Eğitim Okulumuzda Özel öğrencilerimizle birlikte kutluyoruz

May

Okulumuz Mustafa İlboğa Anadolu İmam Hatip  Lisesi Hatip Lisesi 2018-2019 eğitim öğretim yılında açılmıştır. Okul Aile Birliğimiz ve öğrencilerimiz Konya Büyükşehir Belediyesinin sağladığı destek ile okul bahçemize ağaç ve çiçek dikmişlerdir. Öğrencilerimiz ağaçları kazmış oldukları çukurlara yerleştirmiş ve ağaç dikmeyi de öğrenmişlerdir.

Ayrıca;

Din öğretimi Genel Müdürlüğü kalite takip sistemi çalışmaları kapsamında okul bahçemize peyzaj çalışmaları başlattık, okul bahçemizde ağaçlar diktik, mevcut ağaçlarımızı Nisan yağmurlarına güzel bir şekilde alabilmeleri için ağaç diplerini açtık, çapaladık, bahçemizdeki gülleri budadık, diplerine gübre serpildi, bahçemizdeki çimler biçtik, bahçemizdeki kamelyaların temizliği yapıldı, bahçemiz çok güzel hale geldi.

May

Okulumuz öğrencileri Din Öğretimi Genel Müdürlüğümüzün Kalite Takip Sistemi mayıs ayı çalışmaları kapsamında engelliler haftası münasebetiyle Meram Kozağaç Esnaf Ve Sanatkarlar Eğitim Uygulama Okulunu ziyaret ettiler. Okulumuzdaki otistik ve zihin engelli öğrencilerle birlikte etkinlikler yaptılar öğrencilerin vermiş olduğu konseri izlediler. En büyük engel sevgisizlik düşüncesi ile ziyaretimiz çok verimli geçti.